Three mobilus internetas

Taigi, prieš kelias neišlaikė nervai ir sugalvojau, kad vėl noriu namie interneto. Negana to – airių operatorius Three pradėjo teikti mobilų internetą su išankstiniu apmokėjimu – kadangi vis negaliu apsispręsti kiek ilgai dar čia gyvensiu, sutarties su niekuo nenorėjau pasirašyti. Reklama: iki 3.6Mbps, €25 per mėnesį ir jokių įsipareigojimų.

Realybė

Neskanų kvapą burnoje pradėjau jausti vos tik apsisprendžiau pirkti… Paslauga buvo gerai išreklamuota, todėl nuėjau į netoli namų esančią “3G” parduotuvę ir jie man ten pasakė, kad teikimo pradžia atidėta ir kad kreipčiausi tiesiogiai į Three. Dar pasakė, kad tėra viena oficiali Three parduotuvė centre – kita uždaryta. Smagu!

Už valandos paskambino Three (nes buvau registruotas pranešimui apie teikimo pradžią) ir pasakė, kad visos parduotuvės veikia ir paslauga irgi veikia. Įdomu.

Šeštadienį apsilankiau Carphone Warehouse, ten pasakė, kad centre veikia tik viena parduotuvė. Įdomu. Bet kadangi jie turėjo modemą ir paketą – nusipirkau. €179. Pirkimo procedūra užtruko 20 minučių ir jie nusirašė mano duomenis – atsiprašau, bet koks tikslas turėti “prepay” jeigu jis nesuteikia anonimiškumo? Ir koks tikslas daryti paprastą pakuotę, jeigu parduotuvėje vistiek sugaišti pusę dienos? Jeigu jie nori klientų – viskas turi būti paprasta kaip du kart du – atėjau į BET KURĮ prekybos centrą ar spaudos kioską, susimokėjau už modemą ir SIM kortelę ir prijungiau prie kompiuterio – lygiai kaip ir su paprastais telefonais. Na bet interneto namie labiau norėjosi, negu bumbėti.

Melai

Sunku net prisiminti kiek problemų teko apeiti, kol pagaliau viskas pradėjo veikti. Tačiau štai keletas klausimų:

  • Kodėl dėžutėje su modemu yra neaiškios paskirties papildomas USB laidas ir jokios instrukcijos kaip juo naudotis, tačiau nėra papildomos antenos?
  • Kodėl kiekvienas HTTP request’as į naujai lankomą puslapį yra redirektinamas į notify.three.co.uk, ten pasetinamas kukis ir tada redirektinama atgal? Kodėl Three išvis žiūri į mano kukius, kurie priklauso man ir trečioms šalims?
  • Kodėl MyThree veikia tik su Internet Explorer?
  • Kodėl greitis niekada nepakyla daugiau negu 50kb/s (400kbit – apie aštuntadalis pažadėto)?
  • Kodėl negaliu aplankyti kai kurių svetainių ir apie tai pateikiamos tik “neaiškios kilmės” klaidos? (Atsakymas: nes tose svetainėse yra Daug Didelių Failų)
  • Kodėl spausdintame reklaminiame palyginamąjame buklete parašyta, kad parsiunčiamų duomenų kiekis neribojamas (fair-use), bet realiai visur skelbiama ir iš tikro yra 10Gb, o po to neaišku kas – vienur 5ct kitur 50ct už MEGABAITĄ?
  • Kodėl aš toks žioplas ir nepasižiūrėjau atsiliepimų prieš pirkdamas? Ar gal kodėl aš taip labai norėjau interneto namie… Prisiminiau. Kad bloginčiau dažniau.

Verdiktas

Jeigu visiškai visiškai nėra kitos galimybės – Three internetas yra visai pakenčiamas. Ir šiaip jau ne per daug brangus. Tačiau jeigu nerasiu ZTE MF622 atrišimo sprendimo (kad vėliau pabėgti į O2 arba Vodafone jeigu bus galimybė) – manau, kad pasinaudosiu 14 day money back guarantee…

O ką – jūs galvojote vien Lietuvoje žmonės apgaudinėjami?

6 Responses to “Three mobilus internetas”

Komentarų RSS

Visur taip yra, mobiliųjų paslaugų operatoriai siūlo geriausius pasiūlymus, bet nutyli kai kuriuos faktus.

“Bitė” skelbia, jog mobiliojo interneto srautas neribojamas (tam tikras planas), tačiau užsimena apie teisingo vartojimo taisykles ir paaiškina, kad duomenų srautas gali būti ribojamas. Žinok, durnas žmogau, ar tik ne per daug šiandien išnaudojai MB.

pripratęs Lietuvoj, kad niekas neregistruona pre-paid’ų :) UK jie registruojami, tad matau, kad ir IR irgi :)

Aš žinojau apie tą limitą iš anksto, bet radau tokį bukletą kur visi provaideriai surašyti ir prie Three buvo parašyta, kad neribotas – t.y. vienur reklamuojasi vienaip, bet palyginamojo reklamoje – kitaip. Mane tai sunervijo, o ne kad limitas yra ;) Nesiruošiu aš siurbėliaut per 3G, nes tai vistiek neįmanoma ;)

O mobiliakų prepaidai Airijoj nėra registruojami – tik su registracija galima bonusų gauti ;)

Vistik labiausiai man nepatinkanti dalis – HTTP redirectai. Jie stabdo ir neaišku kokius duomenis Three kaupia – kad URL, kuriuos lankau žino tai nesiparinu – normalu, bet kad ir kukius galbūt rankiojasi ir kiekvienam lankomam host’ui SAVO kukį papildomą trackinimo pasettina tai truputį neramina…