Vista ar XP?

Naktim nemiegu ir griebia nervas – nusipirkau naują kompiuterį ir jis atkeliavo su Vista Ultimate. Kiek supratau, turiu galimybę nemokamai pasikeisti ją į Windows XP Pro. Be abejo, jau įsidiegiau Ubuntu, bet kaip dirbantis su interneto svetainėmis – privalau turėti IE kopiją (ar netgi greičiau – visas jų), taigi galutinai į Linuxą permigruoti negaliu. Ir iš to kyla šlykšti dilema…

Kaip žmogus dirbantis su IT, turėčiau nebijoti ir netgi mėgti naujas technologijas. Netgi turbūt turėjau migruoti į Vistą vos tik ji pasirodė. Tačiau visi puikiai žino, kad tai nėra pati geriausia OS pasaulyje – ir tiesą pasakius naudodamasis Vista nejaučiu, kad naudojuosi savo kompiuteriu – jausmas, kurį galiu palyginti tik su tuo, kai einu į tuoletą pas ką nors svečiuose. Blogiausia dalis – nesijaučiu, kad esu in control ir užtrunku begalę laiko surasti dalykus, kuriuos XP surasdavau užsimerkęs.

Pagrindinis mano klausimas turbūt yra toks: kai pasirodė Windows ME, pasilikau su Windows 98 kol išėjo Windows 2000 – ir nesuklydau. Ar po Windows Vista [kada nors] pasirodys Windows OS, kuri bus geresnė už XP, tačiau ne tokia įkyri kaip Vista? Laukti tos “naujos geresnės” ateities, ar pratintis prie šlykščios dabarties, išmetant nuostabią praeitį, nes geriau jau nebebus?

11 Responses to “Vista ar XP?”

Komentarų RSS

turiu Vista. Duotų kas XP Pro – nė akimirkos nesudvejočiau.

Imk XP, atskelk dalį disko ir įsimesk atsargai. Tiesa, kai turėjau XP, tai ją aktyvavus kompiuteryje – nelabai benorėjo aktyvuoti ant VMWare Server to pačio rakto :)

Kad ir kaip keista būtų, po kelių mėnesių naudojimosi daug kam Vista pradėjo patikti ir keist į XP niekas nenori. Pats nebandžiau tai tiksliau papasakot negaliu ;)

Na kaip. Mano bendradarbiai irgi per daug nesiskundžia Vista, tačiau jie ir nedirba su ja. Firefoxas ir Outlookas veikia ir valio – jiem daugiau nieko nereikia. O mane užknisa, kad norint vos vos pirstelėti reikia 8 slaptažodžius suvesti ir kad viskas paslėpta. Nebgaliu :)

Kaip kas ten sakė:,”migruok į MAC OS X”, bet tam reikia pirkt visą apple, kuris yra ne per pigiausias, tad manau kam atsibodo xp, o vista kaip žinia visiškas šlamštas, geriausias pasirinkimas Linux OS, kuri labai greitai tobulėja ir vis lengviau jais naudotis.